FETHİYE LİONS KULÜBÜ DERNEĞİ



FETHİYE LIONS CLUB



Hizmet Ediyoruz - We Serve

Hizmet Ediyoruz - We Serve

21 Mayıs 2011 Cumartesi

Down Sendromu Farkındalık Yürüyüşü & Şenliği


Down Sendromu Farkındalık Yürüyüşü ve Şenliği, 21 Mayıs 2011, Cumartesi, Fethiye Down Türkiye’den Andrew Osborn 28 Nisan 2011 tarihinde Bodrum’dan yola çıkarak başladığı Down Sendromu Farkındalık yürüyüşünü Fethiye’de 21 Mayıs 2011 tarihinde tamamladı.

Down Türkiye-Down Sendromu Derneği, Fethiye Belediye Başkanlığı, Fethiye Evi Gönüllüleri, Fethiye Zihinsel Özürlüler Derneği ve Fethiye Lions Kulübü Derneği ortak çalışması ile 21 Mayıs’ta Fethiye’de geniş bir katılım ile bir yürüyüş, şenlik ve kermes düzenlendi. Fethiye Belediye Başkabımız Sn. Behçet Saatcı ve Eşi Sn. Nesrin Saatcı ve Fethiye RAM Müdürü Sn. Ali Yakar’ın da katıldığı yürüyüşe aileler, sivil toplum kuruluşu mesnupları ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Yürüyüş sonrasında Fethiye Kültür Merkezi’nde saat 15:00′te başlayan programda Sn. Nesrin Saatcı açılış konusmasını yaptı. Daha sonra Down Türkiye adına Kurucu üyelerden Sn. Gün Bilgin Osborn ve Andrew Osborn Down Türkiye’nin çalışmaları ve 24 günlük yürüyüş ve izlenmileri hakkında paylaşımda bulundular. Fethiye Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Sn. Necdet Yaman engellilerin sorunları hakkında paylaşımda bulundu. Bir engelli velisi kendi yazdığı şiiri paylaşırken Down Sendromlular adına 17 yaşındaki Down Sendromlu Robert Cem Osborn konuştu.

Program Down Sendromlu çocuk ve gençlerin folklor gösterisi ve palyaço ile eğlenceler ve ikramlar ile devam edildi.

Bu projeyi yaratan Sn. Andrew Osborn ve Down Türkiye’ye, Fethiye’deki Şenliği’n öncüsü ve büyük destekçisi olan Sn. Nesrin Saatcı’ya, katkı ve destek veren tüm STK, kurum ve kuruluşlara, Fethiye Kültür Merkezi’ne, Down Sendromlu çocuk ve gençlerimize, ailelerine ve katılanlara yürekten teşşekkür ediyoruz.

Biz Fethiye Lions Kulübü Derneği olarak Down Sendromu ve engelli çalışmalarımızın devam etmesi için gereken gayreti göstereceğiz.