Fethiye Lions Kulübü üyeleri , UNESCO tarafından ilk kez 1966 yılında ilan edilen 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü kapsamında , Fethiye Halk Kütüphanesini ziyaret etti ve Çamurköy İlköğretim Okulu Kütüphanesi’ne kitap bağışında bulundu.
Okur yazarlık kişisel güçlenme, sosyal ve insani kalkınma için araçtır. İnsanların bireysel özgürlüklerini ve dünyayı daha iyi anlamasını sağlar. Bireyin çevresine uyum sağlaması, karşılaştığı sorunları görmesi ve çözmesi, karar vermesi için bilgiye erişmek ve ulaştığı bilgiyi değerlendirebilmesi için gereklidir.
BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO’dan yapılan açıklamada dünyada çoğu kadın olmak üzere 793 milyon kişinin okuma yazma bilmediğini bildirilmiştir. Ülkemizde ise hala 3 milyon kişi okuma yazma bilmiyor.
Oysa toplumsal yaşam her geçen gün bizi daha ileri düzeydeki okuryazarlık becerilerini kullanma konusunda zorluyor.
Okuryazar bir dünya daha barışçı, daha uyumlu ve daha sağlıklı bir dünya anlamına gelmektedir.
Dünya okuma yazma gününde okuma yazmanın bireyler ve toplum için önemini vurgulamak istedik.
İlçemizde bireylerin okuma alışkanlıklarına karşılıksız hizmet veren Fethiye Halk Kütüphanesi’ni de bu amaçla ziyaret ettik.
1949 yılında hizmete açılan Kütüphane hakkında müdürü Sn. Orhan Balcı’dan 2011 yılı kitap sayısının 21103 adet, alınan kitap sayısının 542, ödünç kitap alan okuyucu sayısının 12331, internet ortamından faydalanan okuyucu sayısının 11052, kayıtlı üye sayısının ise 975 olduğu , Yenigün ve Cumhuriyet Gazetelerinin 1919-2012 arşivlerinin kütüphanede bulunduğu , yakın zamanda engellilerin de faydalanacağı ayrı bir bölüm oluşturulacağı bilgilerini edindik.
Çamurköy İlköğretim Okulu kütüphanesine de çocukların okuma alışkanlıklarını teşvik etmek üzere kitap armağanında bulunduk.
Umut , coşku , paylaşımla 8 Eylül Dünya Okuma Yazma gününü kutluyor, daha okuryazar bir toplum için hizmet dünyasında buluşalım diyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder