FETHİYE LİONS KULÜBÜ DERNEĞİ



FETHİYE LIONS CLUB



Hizmet Ediyoruz - We Serve

Hizmet Ediyoruz - We Serve

15 Şubat 2013 Cuma

“Alzheimer’e Dikkat” Konferansı


Türkiye'de ve Dünya'da Lions Kulüpleri eğitim ve sağlık başta olmak üzere çevre kirliliği, uyuşturucu ve kötü alışkanlıklarla mücadele, doğal afetler, dünya barışı konularında toplumu bilinçlendirmek için konferanslar, seminerler ve kampanya çalışmaları düzenlemektedirler.


Fethiye Lions Kulübü aynı amaçla toplumda farkındalık yaratabilmek adına 15 Şubat Cuma Günü saat:16:00'da FKM’de Alzheimer (Bunama) hastalığı ile ilgili konferans düzeledik.


Alzheimer nedir?

Demans nedir?
Bunama nedir?
Hangi yaşlarda ve kimlerde görünür?
Nasıl teşhis konulur?
Alzheimer'den nasıl korunuruz?
Alzheimer'den şüphelenme de ayırıcı tanıyı etkileyen ipuçları?
Alzheimer hastalığının evreleri neler ve neler oluyor bu evrelerde?
Alzheimer hastalığında görülen davranış bozuklukları?

Alzheimer hastalığı ile ilgili bu konularda farkındalık yaratabilmek amacıyla düzenlediğimiz konferansımız 13 yıldır annesi Alzheimer olan ve annesinin bakımını bizzat kendisi yapan Alzheimer Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Mersin Alzheimer Derneği Kurucu Başkanı Sn. Selami Gedik'in tecrübelerini aktarması ve Nöroloji Uzmanı Prof.Dr. Sn.Türker Şahiner'in tıbbi yönden hastalıkla ilgili açıklamaları ile gerçekleşmiştir.



Kendilerine toplumda Alzheimer'e dikkat çekilmesine katkıda bulundukları için minnet ve şükran duygularımızı iletiriz.




Hastalıkla ilgili duyarlılıklarını göstererek konferansımıza dinleyici olarak katılan konuklarımıza teşekkür eder hizmetlerimizin “Umut, Coşku ve Paylaşımla” devam edeceğini bildirmekten mutluluk duyarız.


www.alzheimerderneği.com adresinden hastalık bilgilendirme , hastaların bakımı ve hasta yakınlarının eğitimi konularında konferansımıza katılamayanlar yararlanabilir.

Yürekten Sevgi ve Saygılarımızla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder