FETHİYE LİONS KULÜBÜ DERNEĞİ



FETHİYE LIONS CLUB



Hizmet Ediyoruz - We Serve

Hizmet Ediyoruz - We Serve

21 Temmuz 2010 Çarşamba

"2010 Türkiye'de Japonya Yılı ve Basın Bayramı" Kutlaması












Fethiye Lions Kulübü Türk ve Japon Hükümetlerinin 2010 yılını “Türkiye’de Japonya Yılı” ilan etmeleri ve 24 Temmuz tarihinin Basın Bayramı olması vesilesi ile 21 Temmuz tarihindeki açılış kutlaması ile Fethiye İlçemizde Japon Yılı etkinlikleri düzenlemeye başlanmıştır.

21 Temmuz tarihli buluşmada misafirlerimiz Japon Shumei Vakfı’ndan Bay Satoru ve Bayan Chikako Nakano'ydu. Kendilerine bu katılımları için teşekkür ediyoruz.

Japon Kültürünü bir parça daha tanıtmak niyetiyle, Fethiye Halk Kütüphanesi’ne, Kütüphane Müdür Sayın Orhan Balcı Bey’e, 3 tanesi Türkçe 1 tanesi İngilizce olmak üzere 2 Japon yazarın 4 kitabı hediye edilmiş ve Bay Satoru Nakano tarafından sunulmuştur. Kitapları hediye edilen Japon Yazarlar: Haruki Murakami ve Kazuo İşiguro'dur.

Halk Kütüphanemiz de kendi arşivlerinde bulunan İkinci Dünya Savaşı'na ait ve Japonya’ya atom bombasının atılmasına dair arşivdeki gazeteleri sergileyerek bu çalışmamıza tarihi bilgi paylaşımı ile destek verdiler.

Basın Bayramı nedeniyle Fethiye İlçemizde görev yapmakta olan muhabirlerimize, isimlerinin Japonca kaligrafi ile yazılmış şekillerini ve Japon bayrağı ve ülke adını taşıyan geleneksel mendil ve baş bandını takdim edildi. Katılan tüm basın mensuplarına ilgilerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Türk ve Japon Hükumetleri tarafından ilan edilen“Japonya Yılı"nın 3 ana teması var:

1- Japonya’nın güzelliklerini yakınlaştıralım.

2- Dostluğumuzun çapını genişletelim.

3- İşbirliğimizi geleceğe taşıyalım.

Fethiye Lions Kulübü olarak 2010 yılında yapacağımız çalışmalar ile, Japonya’nın kültürel ve sanatsal yönlerini daha iyi tanımak ve tanıtmak adına çalışmalar yapmayı arzu ediyoruz. Bu vesile ile dostluklarımızı sağlamlaştırarak bir yandan da İlçemiz haklı ile Japon halkı arasında köprüler kurmaya gayret edeceğiz.

120 Yıl önce Ertuğrul Fırkateyni’nin Kushimoto Beldesi yakınlarındaki Ooshima adası yakınlarında batışı 578 Osmanlı denizcisinin ölümü ve sadece 69 tanesinin kurtulabildiği acı bir facia iken, iki hükümetin ortak yaklaşımı ile bir dostluk köprüsü görevi görmektedir. 2010-2011 Dönemi Kulüp Başkanımız Zeynep Kocasinan 2010 yılının Mayıs ayında Japonya’ya seyahatinde Kushimoto’yu, oradaki Türk Müzesini ve “Ertuğrul Fırkateyni Şehitler Anıtı”nı ziyaret etmiş ve Kushimoto Belediye Başkanı ile görüşmüştür.

Şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Kutlamamızda Japonya'dan gelen doğal tarım yeşil çayı konuklarımıza ikram edilmiştir. Çay seremonileri barışı temsil eder. Kutlama sırasında çay seremonisi konusunda dört yıl eğitim almış olan Bayan Nakano, Türk ve Japon dostluğunun simgesi olarak ve dünya barışı adına toz yeşil çay ile çay hazırlamış ve Türk halkına sunmak üzere, sembolik olarak kutlamamızda hazır bulunan eski milletvekili Sn. Ali Döğerli'ye sunmuştur.

Ayrıca Vakfın Japonya’da “Miho Müzesi” ismi ile tanınan ünlü bir müzesi bulunmaktadır. Tören sırasında konuşma yapan Fethiye Müzesi Müdürü Sn. İbrahim Malkoç "Japonya Yılı" vesilesi ile Japonya ve Türkiye arasında müzecilik konusunda bilgi alışverişi yapmayı istediklerini belirtmişlerdir.

Japonya ile Türkiye arasında 120 yıl önce başlayan bu dostluğu elele vererek hep birlikte güçlendirelim.

Yürekten saygılarımızla.