FETHİYE LİONS KULÜBÜ DERNEĞİ



FETHİYE LIONS CLUB



Hizmet Ediyoruz - We Serve

Hizmet Ediyoruz - We Serve

27 Temmuz 2012 Cuma

27.07.2012 AKUT Fethiye Ekibi'nin Toplantısına Katıldık

Lions MD118-R Yönetim Çevremiz 2012-2013 Hizmet Döneminde AKUT Arama Kurtarma Derneği ile ortak çalışma yapma kararı almıştır.  

Fethiye Lions Kulübümüz 2010-2011 Döneminden başlayarak son iki hizmet döneminde İlçemizde görev yapmakta olan AKUT Fethiye Ekibi ile ortak çalışmalar düzenlemekteydi.  Aynı zaman Fethiye Lions Kulübümüzün birçok üyesi son iki hizmet döneminde AKUT'a üyedir.   

27 Temmuz 2012 Cuma günü Fethiye Lions Kulübümüz temsilen iki üyemiz, Sn. Ln. Evrim Gürsoy ve Sn. Ln. Zeynep Kocasinan aynı zamanda üyesi oldukları Fethiye Akut Ekibi'nin Akut İlçe Merkezi'ndeki toplantısına katılarak AKUT Fethiye Ekibi'nin önümüzdeki aylarda yapacağı çalışmalar konusunda ön bilgi alışverişinde bulunmuşlardır.


Toplantıda Fethiye bölgemizin turistik bir bölge olması ve ayrıca çok kullanılan Likya yürüyüş yoluna sahip olması nedeni ile bu güzergahın haritası üzerine trekking yapanlara destek verecek bilgilerin işlenmesi için bir hazırlık çalışması yapılması konusu ele alınmıştır.  Ayrıca AKUT Merkezi'nden AKUT Fethiye Ekibi'ne gönderilen ve enkazdan yaralı çıkarılmasında ve helikopterle hasta/yaralı taşınmasına kullanılabilme özelliğine de sahip özel sedyenin uygulama eğitimine  katılmışlardır.  Olası bir deprem durumunda enkazdan yaralı kurtarma konusunda bir ekip içi eğitim yapılmasına da karar verilmiştir.

AKUT Fethiye Ekibi Başkanı Sayın Sadi Çidem ve Ekip Sorumluları önümüzdeki günlerde Fethiye Lions Kulübümüzün bir toplantısına katılarak ortak çalışma konularını daha detaylı olarak görüşmeyi arzu ettiklerini iletmişlerdir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder