FETHİYE LİONS KULÜBÜ DERNEĞİ



FETHİYE LIONS CLUB



Hizmet Ediyoruz - We Serve

Hizmet Ediyoruz - We Serve

28 Ağustos 2012 Salı

28.08.2012 Gençlik Aktivitesi ''Barış İçin müzik Vakfı '' Öğrecilerine Eğitim Desteği


Geçen yıl Fethiye Kültür ve Sanat Günlerinde ilk kez tanışılan grupta her şey, 2005 yılında, Edirnekapı’daki bir ilköğretim okulunda başladı. Mehmet Selim Baki, “Barış İçin Müzik” adını verdiği projesi için alt gelir grubunda olan 7-14 yaş arasındaki çocuklara ve gençlere müzik eğitimi vermeye başladı.


Amaç mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de imzalayarak taraf olduğu BM Çocuk Hakları Sözleşmesinin "çocukların kültürel ve sanatsal yaşama tam olarak katılma hakları ile bu konuda uygun ve eşit fırsatlar yaratılmasının teşviki" ve "çocukların barış, hoşgörü, cinsler arasında eşitlik duygularıyla, etnik, ulusal veya dini ayrımcılıktan uzak, dostluk ruhuyla yaşam sorumluluğu almaya hazırlanmaları ile ilgili maddeler BARIŞ İÇİN MÜZİK' in hedefleriyle örtüşmektedir.

Fethiye Lions Kulübü olarak hedeflerini benimsediğimiz vakfın bu konularda katılımcı bir modelle toplumsal bir bilinç oluşturmada katkı sağlayabilmesi için bağışladığımız 500 adet nota defteri, 500 adet kalem, 500 adet silgi hediyesi bizleri mutlu etmiştir.


Umut Coşku Paylaşımla daha nice hizmetlerimizde gençlerle birlikte olmak dileklerimizle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder