FETHİYE LİONS KULÜBÜ DERNEĞİ



FETHİYE LIONS CLUB



Hizmet Ediyoruz - We Serve

Hizmet Ediyoruz - We Serve

19 Ocak 2010 Salı

"Engeller Başarıya Engel Değil"


19 Ocak 2010 tarihinde Fethiye Kültür Merkezi’nde “Engeller Başarıya Engel Değil” toplantı ve bildirimi yapıldı. Bu çalışmadan önce Fethiye Lions Kulübü, Fethiye Altı Nokta Körler Derneği, Fethiye İşitme Engelliler Derneği ve Fethiye Halk Kütüphanesi ile irtibata geçerek bu dernek ve kuruluşları görme ve işitme engellerine farkındalığı artırmak üzere beraber çalışmaya davet etti. Onların da duyarlı yaklaşımları ve hazırlıkları ile kampanya hazırlandı ve başlangıç olarak 19 Ocak toplantısı düzenlendi. Toplantıya özellikle Fethiye’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının başkanları, resmi yetkililer, okul müdürleri, görme ve işitme engelliler ve tüm vatandaşlar davetliydi.

Bu kampanyamızın farklı önemli gündem maddeleri vardır:
1- Fethiye’de görme ve işitme engelline dikkat çekerek farkındalık yaratmak.
2- Fethiye Altı Nokta Körler Derneği ve Fethiye İşitme Engelliler Derneği ile ortak çalışarak engellilere gereken doğru hizmeti sağlıklı olarak iletmek.
3- Dünyada görme ve işitme engellilere bakışı değiştiren Helen Keller’in tanıtmak ve engellilere ilham vermek.
4- Uluslararası Lions Kulüplerinin Helen Keller ile tanışmaları ve aldıkları ilham ile Dünya’da ve Türkiye’de yaptıkları önemli çalışmaları duyurmak.
5- Helen Keller’in hayat hikâyesini yazdığı Türkçe’de “Her Şey Su ile Başladı-Hayatımın Hikâyesini” kitabını tanıtmak.
6- Sorunlara çözüm yaratmada beraber çalışmanın önemini vurgulamak ve Fethiye’deki tüm sivil toplum kuruluşlarına beraber çalışma daveti iletmek.

Bu gündem çerçevesinde öncelik Fethiye Lions Kulübü Başkanı Sn. Ln. Nurcan İnce ve sonra diğer Dernek Başkanları ve Fethiye Kütüphanesi Müdürü yaptıkları çalışmaları ve Helen Keller’in önemini ve yazdığı kitapların ve yaptıklarının önemini paylaştılar. Sunumlar sonrasında engelli vatandaşlar sorunlarını aktardılar. Toplantıda hazır bulunan Fethiye Belediye Başkanlığı yetkilileri ve diğer yetkililer öneri ve bilgilerini paylaştılar. Yerel basın ve TV kuruluşları toplantıya büyük ilgi gösterdiler.

Toplantı bitiminde öncelik vatandaşların Helen Keller’in hayat hikâyesini okuyabilmeleri için Fethiye Halk Kütüphanesine “Her Şey Su ile Başladı” kitabından bağışlandı. Fethiyeliler Halk Kütüphanesine bu ve diğer kitapları okumak üzere davet edildi. Ayrıca toplantı sonunda Helen Keller’in kitabı Belediye yetkililerine, Dernek Başkan ve üyelerine, engelli vatandaşlara ve ailelerine ve toplantıya katılan vatandaşlara Fethiye Lions Kulübünün 2009-2010 Döneminde başlattığı bez poşet kullanımını artırma kampanyasını da hatırlatarak bez poşetlerle birlikte dağıtıldı.

“Engeller Başarıya Engel Değil” kampanyası başta Türk İşaret Dili eğitimi, görme engellilere müzik aleti temini olmak üzere gündem konularına bağlı çalışmalar ile devam edecektir.

Helen Keller'in yaşam hikayesi hepimiz için mükemmel bir ilham kaynağıdır.