FETHİYE LİONS KULÜBÜ DERNEĞİ



FETHİYE LIONS CLUB



Hizmet Ediyoruz - We Serve

Hizmet Ediyoruz - We Serve

20 Ocak 2010 Çarşamba

Engelliler Çalışması Basında

Fethiye Gündem' den...


http://www.fethiyegundem.com/?mxz=haber&hid=446


"Lions Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte sorunlara dikkat çekildi. İşitme ve görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm önerilerini tartışmak amacıyla Fethiye Lions Kulübü önderliğinde bugün bir etkinlik düzenlendi. Dilsiz, kör ve sağır olmasına rağmen azmiyle insanlara örnek olan Heler Keller’in kitabının tanıtımının da yapıldığı etkinliğe katılım yoğun olurken, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün “Ülkemizde engelli olmak zor. Duyarlı vatandaşlarımız var ancak bazı örümcek kafalı kişiler yüzünden işlerimiz zorlaşıyor” dedi.

aşam içerisinde büyük zorluklar yaşayan ancak sıkıntılarını kalıcı çözümler üretmekte zorlanan işitme ve görme engellilerin sorunlarına dikkat çekip, ilgili ve yetkililerin bu konularda çalışmalar yapmasını sağlamak amacıyla Fethiye’de Lions Kulübü önderliğinde bir çalışma yapıldı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte bebekken geçirdiği bir rahatsızlık sonucunda konuşma, görme ve işitmesini kaybeden Amerikalı Helen Keller’in yazdığı kitabın tanıtımı da yapıldı.

Fethiye Altı Nokta Körler Derneği, Fethiye İşitme Engelliler Derneği ve Fethiye Halk Kütüphanesi'nin destek verdiği etkinliğe katılım yoğun olurken, engelli vatandaşlara verdiği destekle bugüne kadar çok kez takdir kazan Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın eşi Nesrin Saatcı da toplantıya katılarak duyarlılığını bir kez daha gösterdi.

Toplantının başında konuşan F
ethiye Lions Derneği Başkanı Nurcan İnce “Fethiye Lions Kulübü Derneği olarak, işitme ve görme enelilerinin sorunlarına dikkat çekmek, çözüm önerilerini tartışmak, bizlerin mevcut imkânlarımızla neler yaptığımızı ve yapabileceğimizi anlatmak ve bu konuyla birebir alakalı kitabımızı sunmak üzere bu toplantıyı düzenledik. Körlere yardım işi Lions Birliği tarafından en önemli çalışma konusu olarak programına almıştır. Bu kapsamda da yıllardır çok önemli çalışmalar yapılmaktadır. Fethiye Lions Kulübü Derneği olarak da kurulduğumuz 1994 yılından bu yana, ilçemiz genelinde göz taramaları yapıp, hasta olanlara gerekli tedavilerin uygulanmasını sağladık. Ancak bunlar yeterli değil. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra konuşan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün “Ülkemizde engelli olmak zor. Duyarlı vatandaşlarımız var ancak bazı örümcek kafalı kişiler yüzünden işlerimiz zorlaşıyor. Biz Fethiye’de görme engellileri teknoloji ile tanıştırmak istedik ve bu kapsamda Fethiye Belediyesinin büyük katkısı ile İtfaiye eski binasındaki bir oda da kurs açtık. Ama bu çalışmamıza bazı yerel yöneticiler engel oldu. Bu konuda da detaylı açıklamaları önümüzdeki günlerde yapacağız” dedi.

Toplantıda daha sonra yapılan konuşmalarla, engelli vatandaşların sorunları dile getirilerek çözümleri de tartışıldı.

Son olarak da Helen Keller’in kitabının tanıtımı yapıldı."